V juniju se je prijetna druščina udeležila tečaja izrednih postopkov v zraku oz. SIV-a pod okriljem Klemena Sovana in njegove ekipe. Prvi dan smo se namestili v kampu na severu jezera Idro v Italiji in opravili spoznavni let. Naslednji dnevi so potekali tako, da smo v dopoldanskem času opravili dva leta in v okviru vsakega opravili več različnih vaj, ob popoldnevih pa so potekala predavanja s pripravami na naslednji dan ter videoanaliza že opravljenih vaj.

Močan veter, ki popoldne zapiha po dolini, smo izkoristili tudi za tečaj obvladovanja padal na tleh (groundhandling). Napredek vsakega posameznika je bil opazen, saj smo vsi hitro napredovali od lažjih do bolj zahtevnih manevrov. K temu je veliko pripomogla tudi vadba na simulatorju v popoldanskem času in pa individualen pristop k vsakemu tečajniku.

Z izvedbo tečaja smo bili vsi zelo zadovoljni, celotna ekipa je bila zelo profesionalna, naklonjeno pa nam je bilo tudi vreme, zato smo naredili več kot smo pred začetkom tečaja pričakovali. Celotna izkušnja je bila izredno pozitivna, zato bi udeležbo na tečaju priporočil vsakemu jadralnemu padalcu.

Prijetno druščino s(m)o sestavljali: Slavko Valjavec (KJP Luftar), Živa Živic in Jan Klopčič (oba NiceClouds), Primož Trilar (DJP Polet Kamnik), Denis Šebrek (JPK Kriška gora), Miro Košak (šola JP Huu Huu paragliding), Boštjan Kavčič (Klub KLV in KJP Turbulenca), in Tomaž Kokalj (KJP Turbulenca).

Za nas so skrbeli: vodja ekipe Klemen Sovan ter Rok Kaver, Rok Vegelj in Brane Zupan.

Kategorije: POROČILO

0 Komentarjev

Dodaj odgovor