Kako postanem član KJP Turbulenca?

Izpolni pristopno izjavo in jo:
– pošlji na naslov KJP Turbulenca, Bašelj 73, 4205 Preddvor ali
– izroči osebno (Luka Murn, Veronika Štampfl, David Kern) na klubskem sestanku ali
– skenirano pošlji na email info@turbulenca.si.

Koliko znaša članarina? Do kdaj in kako jo lahko plačam?

Članarina za KJP Turbulenca znaša 20 EUR letno, za ZPLS pa 30 EUR (po 15.1. polna cena 60 EUR) Izjema je le prvi vpis v ZPLS, takrat članarina znaša 15 EUR. V klub se lahko včlaniš preko celega leta, članarino za ZPLS za tekoče leto pa je potrebno plačati do 15.1. tekočega leta (polovična cena, po 15.1. pa polna cena).
Članarino lahko poravnaš na spodaj navedeni tekoči račun.
TRR: SI56 6100 0002 1733 488
NASLOV: KJP TURBULENCA, NOVA VAC 8C, 4205 PREDDVOR, SLOVENIJA
NAMEN: ČLANARINA + IME PRIIMEK
BIC KODA: HDELSI22
ŠIFRA: OTHR
REFERENCA: 99

Zakaj naj se včlanim v klub?

Ker je fajn. V klubu boš spoznal nove padalske kolege, z njimi delil svoje izkušnje, se od njih kaj naučil, opravil kakšen skupen padalski podvig, sodeloval pri klubskih aktivnostih itn. Preko kluba se lahko včlaniš tudi v ZPLS, saj direktna včlanitev ni mogoča.

Kaj je ZPLS in zakaj naj se včlanim?

ZPLS ali Zveza za prosto letenje Slovenije združuje jadralne padalce in zmajarje ter skrbi za njihove interese. Članstvo v ZPLS nudi tudi nekaj ugodnosti, npr. zavarovanje odgovornosti proti tretji osebi (skupinsko), uporaba UKV frekvence 147,800 brez izpita za radioamaterje in brez plačila individualnih pristojbin za uporabo radijske frekvence, interno glasilo Ikar, uporaba vseh vzletišč po Sloveniji za nekomercialno letenje, popuste za nekatere žičnice/gondole in v določenih trgovinah itd.
Več info na spletni strani ZPLS.

Kdaj dobim ZPLS vinjeto?

Vinjete člani ZPLS prejmemo po pošti skupaj s prvo izdajo revije Ikar tekočega leta.

Kdaj se člani kluba srečujete in kako potekajo srečanja?

Srečanja kluba potekajo vsak tretji četrtek v mesecu v prostorih Kulturnega doma Preddvor. Da česa ne pozabimo, imamo vedno dnevni red, s katerim hitro opravimo in se lotimo bolj zabavnega neformalnega dela, v okviru katerega si z navdušenjem pripovedujemo o svojih padalskih dogodivščinah.

Katere so aktivnosti KJP Turbulenca?

Urejanje vzletišča na Potoški gori in pristanka v Preddvoru pri jezeru Črnava, organizacija izobraževanj in predavanj, v sodelovanju z drugimi klubi ali ZPLS organizacija dogodkov (npr. Hike&Fly&Pika Potoška gora, krvodajalska akcija ipd.), pisanje prispevkov za spletno stran kluba in za Ikar ter druge.