Naj zapišem najprej krajši uvod. KJP Turbulenca je klub, ki izvira iz Preddvora – ta pa je v centru sveta. Sicer je “centar svita” na glavnem trgu Kolešće v vasi Rava, kjer je drevo poleg katerega je luknja za katero so predvidevali, da je v njej osovina sveta. V luknjo so redno zlivali olje in s tem zagotavljali nemoteno vrtenje zemlje. Os pride ven ravno na drugi strani nekje na Potoški gori, kjer se včasih najde tudi kakšna kapljica olja. Rok in Trilko redno pregledujeta teren, kje bo os pogledala ven. Povezava, zavihek Info. Kaj tam išče Borut, nam ni znano. Veronika celo predlaga, da bi se vasi pobratile, saj konec koncev ima Preddvor tudi Gorski privez, kjer bi lahko privezali svoje barke. Konec uvoda.

Tako smo s pomočjo Miha Vovka organizirali redno prelaganje rezerv s poskusnim izmetom na zip lajnu. Naš klub je mednaroden, člane imamo tako iz narobne strani Storžiča kot narobne strani Trojan. S težka bi se dogovorili z vsemi trebanjci znotraj kluba, kje bi bil kraj tega dogodka. Po težki noči nas je rešil Matej in po butalsko predlagal, da vsi glasujemo za center Slovenije. Tako, da smo imeli res vsi daleč. Seveda razen Misitja (piše se Misty, opomba prevajalca) in njegove močne žlahte. Glej sliko spodaj.

Odpeljali smo se na Vače, po ovinkih in nedefinirani pokrajini (ne hribi – ravnina pa tudi ne), pogledat vaško situlo, ki si jo je zaželela Andraževa žena za njen zadnji novi okras na vrtu.
Nato običajno čakanje, metanje rezerve, lezenje po lestvi, čakanje, narobni krofi – cukrali so jih spodaj, čakanje, čakanje, zlaganje rezerv, malo pivo (kje se to sploh da še kupit?), čakanje, vožnja po ovinkih nazaj iz centra Slovenije mimo Kamnika, kjer smo se uravnotežili z lokalnim 0.5l in nazaj v center sveta. Neuravnoteženi, bi lahko padli kot z žoge spet v kakšno lokalno depresijo. Nam pa je ritalina zmanjkalo že med čakanjem… Konec dober, vse dobro. Žlahta, hvala za pivo. Resno. Hvala. Miha, Dule, hvala. Resno. Res.

Zapis je seveda nekorekten, v upanju, da mi bo nadaljne prostovoljno delo v klubu trajno onemogočeno. Vsaj prostovoljno. Ok, vsaj brez batin, lepo prosim?


0 Komentarjev

Dodaj odgovor