Ob 15.42 je Luka v klubsko skupino objavil fotografijo s Potoške s pripisom, da preostale člane počaka kar na štartu, da še malo piha. Ob 15.54 pa nas je presenetila nova fotografija goreče Potoške.

V ponedeljek, 28. 3. 2022, je zagorelo na spodnjem delu pobočja Potoške gore. 26 ur kasneje hrib še vedno tli, na nekaterih področjih je viden dim, gasilci se še vedno trudijo pogasiti požar, preletava pa ga kanader iz Zadra, ki vodo zajema v Bohinjskem jezeru.

Hvala vsem gasilcem PGD Preddvor, GARS Kranj, PGD Hotemaže, Olševek, Kokrica, Goriče, Golnik, Bitnje, Jezersko, Voklo, Voglje, Srednja vas, Britof, Suha, Predoslje, Podblica, Jošt, Besnica, Breg ob Savi, Kranj Primskovo, Štefanja Gora, Šenturška Gora, Cerklje, Mošnje, Radovljica, Križe, Kovor, Leše, Ljubno, Kropa, Lesce, Lancovo, Bistrica pri Tržiču in gorskim reševalcem Kranj. Hvala tudi vsem helikopterskim posadkam, ki so pomagale pri gašenju, kanaderju in vsem ostalim, ki pomagate na kakršen koli način.

Trenutno stanje lahko spremljate preko spletne kamere.

Avtorji fotografij so člani kluba, njihovi prijatelji in znanci. Nekaj jih je prišlo iz tretje roke. Avtorica zadnje fotografije je Jana Jocif (vir: Facebook).