Uh, kako smo se imeli luštno!

Jadralni padalci zelo radi hodimo v hribe ter odkrivamo nova vzletišča. V zadnjih letih se je pod vodstvom KimFly-a iz Vodic odlično razvilo tudi občasno druženje padalcev iz vse Slovenije, ki sta jim blizu hoja in letenje. Angleškega izraza “hike and fly” (hike&fly ali h&f) se je tako prijel tudi slovenski “hodi in leti”. Slednje se da početi tudi na naši omiljeni Potoški gori.

KimFly-ev Sandi je dal pobudo, da bi se prijateljskega druženja na Potoški gori tokrat lotili skupaj. Poskrbel je za oznake na pristanku in tablo, kamor so se lahko vpisali vsi, ki so prišli hoditi na vzletišče in leteti na točko. Slovenci, kakršni smo, še posebaj pa jadralni padalci, seveda radi vemo, kdo je boljši. Zato smo malo za hec, malo pa za res, priskrbeli še nekaj parov klobas in kosov sira, da so se tisti, ki so se res najbolj potrudili, lahko malo okrepčali. Da pa ostali nismo kislo gledali, smo pristavili še lonec golaža. Pa smo bili vsi zadovoljni!

Pravijo, da dober glas seže v deveto vas. In očitno imamo padalci res dobre glasove! Člani KJP Turbulence smo namreč zbrani z vseh vetrov. In ko je vsak od nas povedal svojim letalnim kolegom, da gremo v soboto peš na hrib, so naši dragi prijatelji rekli: “Ja pejmo pa še mi!” In so šli. Na koncu se nas je nabralo toliko, da so ljudje mislili, da se nekaj zastonj deli. No, saj se je – sama sreča in veselje! Če nam ne verjamete, si oglejte nasmejane obraze na spodnjih fotografijah.

Hvala Sandiju za pobudo in pomoč, Kompetenci za golaž, športno-rekreacijskemu centru Fitko za super postrežbo, občini Preddvor za splošno podporo, Niceclouds za številčen padalski podmladek, vsem turbulentnim članom in pa seveda udeležencem! Skupaj smo pokazali, kako fina skupnost smo in s kakšnim lepim športom se ukvarjamo. Upamo, da se kmalu spet naberemo v tako lepem številu!

Če si kdo želi slik, so do 15. 10.2019 dostopne na povezavi.

Kategorije: POROČILO

0 Komentarjev

Dodaj odgovor